Historie

Een ondernemende familie

De eerste generatie
In 1933 opent Theo Luiten een ambachtelijke slagerij in Den Haag, waar hij in de vijftiger jaren begint met het koken van ham en het braden van fricandeau en rosbief. Dit is het begin van het huidige productiebedrijf voor verse vleeswaren.

De tweede generatie
Op 2 januari 1961 neemt zoon Jan de winkel over en in januari 1973 ook het productiebedrijfje. Hij breidt het assortiment onder meer uit met de toen nog onbekende Filet Américain. Zijn niet aflatende vertrouwen in dit product en visie om altijd de beste kwaliteit te leveren, vormen de basis van het huidige bedrijf.

De derde generatie
In augustus 1996 neemt Walter het roer van vader Jan over. Ook hij voert vernieuwingen door, zoals een sterke uitbreiding van het assortiment en afzetgebied en de modernisering van productietechnieken. Walter heeft ook aan de basis gestaan voor het produceren en verkopen van Filet Américain in consumentenverpakkingen. 

slagerij 1961a Luiten
Walter Jos.png Luiten

Verhuizing naar Zoetermeer
In 1997 verhuist het bedrijf naar Zoetermeer om verder te kunnen groeien. Onder leiding van Walter groeit Luiten Vleeswaren uit tot toonaangevend producent van filet américain en vele andere soorten moeilijke vleeswaren als rosbief, ossenworst, fricandeau en andere grillspecialiteiten.

Extra versterking
Vanaf 2003 versterkt Jos van Schagen de directie om verdere groei mogelijk te maken. In 2007 en 2009 wordt de hoofdvestiging in Zoetermeer stevig uitgebreid met extra kantoorruimte. Jos is binnen Luiten onder andere verantwoordelijk voor de exportactiviteiten naar Duitsland en België. 

Opening eigen DC
In 2011 breidt Luiten uit met een eigen DC met vriescellen en extra opslagruimte aan de Wattstraat in Zoetermeer. 

Samenwerking Jacob Jan Boerma
Sinds 2015 werkt Luiten nauw samen met drie Michelinsterren-chef Jacob Jan Boerma. Jacob Jan leert ons het begrip ‘smaak’ nog beter te hanteren. Door zijn visie op smaak mee te nemen in onze productontwikkeling en toepassing van onze producten, krijgen onze producten een sterkere positie.

Eind 2018
Uitbreiding van de productie met 3000 m2. Luiten is klaar voor de toekomst en kan u blijvend bedienen met een steeds groeiend productenpakket!